Fritidsbeskæftigelse
Orientering:
Jeg kan godt lide at være ude i naturen og sammen med min kone dyrker jeg orientering. Vi tager til stævner, træningsløb og laver træningsløb. Derudover er vi webmastre i vores klub OK-HTF, som er en af landets større.
FDF:
Dels fordi børn interesserer mig og dels fordi det er dejligt at få et godt grin engang imellem så er en af mine største fritidsinteresser FDF, som har givet mig mange udfordringer og gode oplevelser. Jeg har bl.a. været kredsleder i FDF Kgs. Lyngby, hvilket hovedsageligt går ud på at koordinere kredsens arbejde, med nabokredsenes og landsforbundets arbejde og dermed er den mere alvorlige side af sagen. For tiden er jeg leder og webmaster i FDF Middelfart.
Rejse:
Som en sidegevinst til min fritidsbeskæftigelse som FDF'er kom jeg i 1994 en 5 uger til Grønland.
Som en sidegevinst til mit Ph.D. studium kom jeg også ud at rejse lidt. Studiet bragte mig til konferencer i Venedig og Nice, på studieophold i Israel af to omgange samt på studieophold i det sydlige USA. Efter endt Ph.D. studium arbejdede jeg 2 år som Post Doc. i Bosten, Massachusetts hvor jeg også får set mig lidt omkring. Konferencer byder som regel ikke en på meget fritid og der er således ikke rigtig mulighed til at se sig omkring, men jeg får da set de vigtigste turistattraktioner på stedet. På turene til Grønland, Israel og USA fik jeg oplevet langt mere.
Da min kone stammer fra Hviderusland rejser vi mest østpå for tiden og sammen med hende har jeg indtil videre været i Hviderusland og Ukraine.
Grønland:
Sammen med 3 andre unge fritidsledere fra Lyngby-Taarbæk kommune kom jeg på økonomisk fordelagtige vilkår til Lyngby-Taarbæk kommunes venskabskommune i Grønland, Nuup Kommunea, hvor vi hjalp til en uge i et grønlandsk fritidshjem og dernæst hjalp til 3 uger i en kommunal sommerlejr, som foregik i en nedlagt bygd. Udover dette var der indlagt et par dage til at være turist i Nuuk (Godthåb). Da jeg på daværende tidspunkt var studerende med dertil hørende økonomiske muligheder og da det er meget dyrt at rejse rundt i Grønland, brugte jeg et par dage til at vandre fra lufthavnen i Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord), hvor jeg alligevel skulle mellemlande, ind til indlandsisen og tilbage igen. Denne tur er absolut overkommelig og man får en meget stor oplevelse. Se mit fotoalbum.
Israel:
Under studieopholdet i Israel boede jeg det meste af tiden i Haifa hvor Israels tekniske universitet (Technion) er beliggende, men jeg forsømte ikke mulighederne for at se mig omkring i dette flotte land (sammen med israelske "kolleger", for mig selv, sammen med mine forældre, sammen med en af mine kammerater og endelig min daværende kæreste.
Blandt de store oplevelser skal nævnes:
Dykning ved koralrevet ved Eilat.
Flydning i det Døde Hav.
Markedet i Jerusalem.
Grædemuren i Jerusalem.
Ørkenen.
Ruiner fra romertiden.
Se mit fotoalbum.
USA:
Jeg har boet og arbejdet i Boston Massachusetts USA i omtrent 2 år samt været i Vicksburg Mississippi og Monterey Californien i anden forbindelse med arbejdet.
Jeg har set mig omkring i de områder hvor jeg var i forbindelse med arbejdet (dels alene og dels familien), været på ferie i det sydvestlige USA samt kort været inde i det nordvestlige USA i forbindelse med et familiebesøg i Vancouver British Columbia Canada.
Blandt de store oplevelser skal nævnes:
Efterår i New England.
White water rafting.
New York City.
Niagara Falls.
New Orleans.
San Francisco.
Las Vegas.
Grand Canyon.
Bryce Canyon.
Zion National Park.
Boeing fabrikkerne.
Se mit fotoalbum.
Canada:
Sammen med mine forældre, min søster og min niece besøgte jeg min onkel i Vancouver British Columbia Canada. Om Vancouver kan der siges at det er en flot by omgivet af endnu flottere natur.
Se mit fotoalbum.
Computere:
Ud over at jeg mener at computere er et praktisk arbejdsredskab, så interesserer programmer, indmad og udstyr til computere mig også uden at jeg nogensinde vil blive superekspert på området.
Fotografering:
Når man nu rejser en gang imellem så er det svært at komme hjem uden billeder. Når man derudover interesserer sig lidt for teknik er det svært ikke at købe et kamera med forskellige "legemuligheder". Til denne hobby ejer jeg/vi bl.a. et Canon EOS 400D spejlreflekskamera.
Se mit fotoalbum.